Een beeld van een man

Scherven brengen geluk?

HHet is één en al rust rond het landgoed van Baron en Baronnes van Heugafelt de Bouclé. De tuinjongen harkt samen met de Baron de blaadjes aan. De Barones zelf droomt over Napoleon. Huisknecht Parker knapt een uiltje en secretaresse Smit leest een krant. De kok staat in de keuken en probeert zijn twee dienstmeisjes tot kalmte te manen. Iedereen geniet van de rust.

Maar dan wordt de rust verstoord door een oude versleten bestelwagen. Twee mannen laden een zware kist uit en dragen deze kist voorzichtig naar het landgoed.

De rust keert weer.

Dan stopt er een bus. Een deftig stel stapt uit en begeeft zich naar het landgoed. Met vertraging komt er 30 minuten later weer een bus, een ietwat slordige en man stapt uit. Hij kijkt om zich heen, zoekend naar het landhuis. Wat wil hij? De bussen blijven heen en weer rijden, 60 minuten later. Een sobere vrouw met schijnbare met tegenzin verlaat de halte. Stiefelend komt ze op bestemming en denkt: ‘Het landhuis zou ook wel eens een likje verf kunnen gebruiken’.

Zitten de bewoners van het landgoed op dit bezoek te wachten? Wat zit er in de kist? En wat doen die twee simpele mensen op dit deftige landgoed?