Het initiatief

Lachen, gieren en brullen voor iedereen

Het initiatief Stadshaagse Samenbeleving is drie jaar geleden gestart vanuit De Fontein in Stadshagen. Een groep vrijwilligers uit deze kerk had de droom om voor iedereen een gratis avondje uit te organiseren. Jong of oud. Arm of rijk. Zij richtten het initiatief Stadshaagse Samenbeleving op, waarbij Fontein Theaters een nadrukkelijke rol vervulde.

Fontein Theaters is een groep vrijwilligers uit De Fontein die hoog niveau amateurtoneel op de planken brengt. Dit gezelschap, bestaande uit on- en ervaren acteurs, verzorgde het centrale programmaonderdeel tijdens de eerste editie van de Stadshaagse Samenbeleving. De gehele avond werden bezoekers in de watten gelegd, met onder meer een kunstexpositie, livemuziek, gratis hapjes en drankjes en gezellige kampvuren.

De eerste editie van Stadshaagse Samenbeleving was met ruim 900 bezoekers op twee avonden een groot succes. Zo’n groot succes dat we als gezelschap ook in Meppel werden uitgenodigd. En nu … drie jaar later … 2018 is Stadshaagse Samenbeleving er weer. Wederom verzorgd door Fontein Theaters. Een iets aangepaste groep met acteurs speelt opnieuw een doldwaze klucht. En wederom is de toegang gratis. Deze editie van Stadshaagse Samenbeleving zal volledig in het teken staan van de klucht en is een ‘light’ variant van drie jaar geleden.